keskiviikko 16. elokuuta 2023

Valmista kukkakaalista maistuva pyree tai sosekeitto

Kotimaisen kukkakaalin satokausi on parhaillaan ja hintakin on suhteellisen edullinen. Kukkakaali on loistava ja monipuolinen kasvis. Se sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita. Laitan tähän ohjeen ihanan samettisen pehmeästä kukkakaalipyreestä, jossa hyödynnetään koko kaali lehtineen ja varsineen. Valmis pyree on kauniin vaaleanvihreä.

Ainekset

  • Kukkakaali
  • Sipuli
  • Suola
  • 2 rkl mascarpone juustoa


Huuhdo ja pilko kukkakaali lehtineen ja varsineen paloiksi.
Pilko myös sipuli.




Keitä tai höyrytä  kaali- ja sipulipalat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois. Voit ottaa keitinvettä talteen, jos haluatkin tehdä keittoa. Sitten vain surautat pehmeät kaalit ja sipulit sauvasekoittimella soseeksi ja lisäät loppuvaiheessa mascarponen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ja pyree onki jo valmis. Helppoa. Jos haluat tehdä sosekeiton, niin lisää tarvittava määrä keitinvettä tässä vaiheessa ja sekoita. Ja näin sinulla on valmis ruoka.


Pyreen voi syödä lihan tai kalan lisäkkeenä oman mieltymyksen mukaan. Tai ihan sellaisenaan, kevyt maistuva lounas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti