Kotimaisen kukkakaalin satokausi on parhaillaan ja hintakin on suhteellisen edullinen. Kukkakaali on loistava ja monipuolinen kasvis. Se sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita. Laitan tähän ohjeen ihanan samettisen pehmeästä kukkakaalipyreestä, jossa hyödynnetään koko kaali lehtineen ja varsineen. Valmis pyree on kauniin vaaleanvihreä.
Ainekset
- Kukkakaali
- Sipuli
- Suola
- 2 rkl mascarpone juustoa
Keitä tai höyrytä kaali- ja sipulipalat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois. Voit ottaa keitinvettä talteen, jos haluatkin tehdä keittoa. Sitten vain surautat pehmeät kaalit ja sipulit sauvasekoittimella soseeksi ja lisäät loppuvaiheessa mascarponen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ja pyree onki jo valmis. Helppoa. Jos haluat tehdä sosekeiton, niin lisää tarvittava määrä keitinvettä tässä vaiheessa ja sekoita. Ja näin sinulla on valmis ruoka.
Pyreen voi syödä lihan tai kalan lisäkkeenä oman mieltymyksen mukaan. Tai ihan sellaisenaan, kevyt maistuva lounas.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti